Tuneli Ravne zdraviji od Bjelašnice I Igmana


Vijesti iz Bosanske doline piramida – najaktivnije arheološke lokacije u svijetu


TUNELI RAVNE ZDRAVIJI OD BJELAŠNICE I IGMANA

 

Beneficije negativnih iona su dokazane posljednjih decenija. Riječ je o sićušnim, negativno naelektrisanim atomima ili molekulama, koje imaju viška elektrona. Pouzdano se zna da čiste atmosferu od polena, prašine, gljivica, dima od cigareta i drugih zagađivača u zraku. Kada dospiju u tijelo, čiste ga od virusa i bakterija. U krvotoku, negativni ioni izazivaju biohemijsku reakciju koja oslobađa serotonin, a time i poboljšava raspoloženje, oslobađa od stresa i povećava nivo energije u ljudskom tijelu.

Fondacija ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ je dokazala sistematskim mjerenjem u prahistorijskom Podzemnom labirintu Ravne, da je konncetracija negativnih iona znanto viša nego na bilo kojoj lokaciji u Bosni i Hercegovini. To je jedan od ključnih elemenata za proces regeneracije koji se dešava prilikom posjete tunelima Ravne.

Koncentracije negativnih iona su prvi put izmjerene u tunelima Ravne 2010. godine i tada je nivo bio 18.400 negativnih iona po kubnom centimetru.

Ekipa Fondacije je vršila mjerenja negativnih i pozitivnih iona s dva instrumenta ‘Air Ion Counter’, američkog proizvođača Alpha Lab, na pet lokacija tokom januara 2019. Zabilježene su slijedeće prosječne vrijednosti:

  • Sarajevo: 200 ni/ccm
  • Visoko: 250 ni/ccm
  • Igman: 500 ni/ccm
  • Bjelašnica: 750 ni/ccm
  • Ispred ulaza u tunele ravne: 250 ni/ccm
  • Tuneli Ravne: 10.000 – 35.000 ni/ccm

Ovi rezultati pokazuju ogromnu razliku u kvaliteti zraka na svim vanjskim lokacijama, uključujući planine Igman i Bjelašnicu, u odnosu na misteriozni podzemni kompleks ispod Bosanske doline piramida. Koncentracije negativnih iona u tunelima Ravne su pedeset puta veće nego na ‘najzdravijim’ planinama Igmanu i Bjelašnici.

Umjesto, ‘hajdemo u planine’, novi refren je ‘hajdemo u tunele Ravne’ :)

Izvještaje možete pročitati ovdje >>>UMJESTO NA OPERATIVNI ZAHVAT, RASIM JE DOŠAO U TUNELE RAVNE I RIJEŠIO SVOJ PROBLEM S KIČMOM

Sarajevski doktori su Rasimu preporučili operaciju na kičmi zbog stalnih bolova u nogama, plečki i rukama. Umjesto toga, on je tokom decembra redovno dolazio u prahistorijski Podzemni labirint Ravne.

Po njegovim riječima, '...ovdje sam osamnaesti dan i apsolutno nikakvih bolova više nemam'.

Na upit, šta misli zbog čega mu je zdravstveno stanje tako unaprijeđeno, odgovorio je: 'Sto posto zbog boravka u tunelima.'

Video svjedočanstvo >>>

PROMJENA DIOPTRIJE NAKON NEKOLIKO POSJETA TUNELIMA

Idealni uvjeti za boravak ljudi u Prahostorijskim podzemnim tunelima Ravne svakodnevno privlače sve više posjetitelja, a mnogi se, nerijetko, iznenade načinom na koji tuneli utiču na njih. Jedan od takvih je i Visočanin Edhem Kriještarac koji je u tunele došao turistički, ali je nakon nekoliko posjeta primjetio i promjene na sebi.

Edhem je, pojasnio je, zadnjih pet, šest godina imao dioptriju + 3, 5 i bez naočala nije mogao čitati niti pisati poruke na mobitelu. Nakon nekoliko posjeta, dioptrija se smanjila na dva.

Video svjedočanstvo >>>

INTERVJUI S DR. SEMIROM OSMANAGIĆEM

Intervju s dr. Semirom Osmanagićem za Balkan Info o piramidi moći na Planeti bilježi rekordnu gledanost od 380.000 pregleda: https://www.youtube.com/watch?time_continue=129&v=NUtn_qVsEy8

Podcast u kome dr. Osmanagić govori o naučnoj argumentaciji za postojanje mitske Atlantide: http://piramidasunca.ba/bs/google-zanimljivosti/item/13746-intervju-dr-semira-osmanagi%C4%87a-na-podcastu-sa-ratkom-martinovi%C4%87em-1.html

DOPRINOS SVJETSKOJ HISTORIJI

Da li mi zbilja poznajemo svoju prošlost? Toliko je mnogo događaja koji su se zbili prije nas o kojima ne znamo ništa. Arheologija 21. stoljeća jednostavno kaska za istinom.

Ali, postoji čovjek koji je odbio da vjeruje u knjige historije. Usudio se da pokaže što se nije smjelo pokazivati: dr. Semir Osmanagić, pronalazač bosanskih piramida. Saznajte njegovu nevjerovatnu priču, putanju i doprinos historiji svijeta.

Drugi službeni trajler meksičke televizijske produkcije koji najavljuje veliki intervju s dr. Osmanagićem:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=qBg9Ce4_amo***

Program predavanja dr. Osmanagića u 2018./2019. godini: http://piramidasunca.ba/bs/predavanja-i-intervjui.html


Službena stranica Fondacije: www.piramidasunca.ba
Službena Facebook stranica Fondacije: www.facebook.com/Pyramid.of.the.Sun.Official/
Službeni YouTube kanal Fondacije: www.youtube.com/BosnianPyramidsTV
Službena web stranica osnivača Fondacije dr. Semira Osmanagića: www.semirosmanagic.com
Semir Osmanagić Twiter nalog: https://twitter.com/DrSamBPyramids

Arheološke lokacije u Bosanskoj dolini piramida, uključujući tunele Ravne, su otvorene svih 365 dana godišnje. Organizirane grupe mogu se najaviti na: incoming@piramidasunca.ba. Brojna su svjedočanstva o ljekovitim svojstvima boravka u tunelima Ravne, ali Fondacija ne daje nikakve zdravstvene garancije (http://piramidasunca.ba/bs/ljekovitost-tunela.html).Ukoliko ne želite da primate ove informacije u budućnosti, odjavite se .