Boravak u tunelima Ravne pozitivno utiče na kardiovaskularni sistem


Vijesti iz Bosanske doline piramida – najaktivnije arheološke lokacije u svijetu


HOMOVEC: BORAVAK U TUNELIMA POZITIVNO UTIČE NA KARDIOVASKULARNI SISTEM: U Bosanskoj dolini piramida nedavno je boravio savjetnik kompanije Novi Val Aleš Homovec iz Kranja, Slovenija koji je mjerio elastičnost velikih i malih krvnih sudova u ljudskom organizmu i to prije i poslije boravka u Prahstorijskom podzemnom labirintu Ravne. Rezultati su bili spektakularni i sam Homovec je ostao iznenađen rezultatima snimanja prije i nakon ulaska u tunele. Naime, vrlo je očigledno da uslovi u tunelima Ravne itekako pozitivno utiču na kardiovaskularni sistem organizma.
Mjerenje je radio s arteriografom, medicinskim instrumentom koji je patentirala mađarska kompanija Tensiomed. Aparat registruje talase pritiska nadlaktice, tzv. pulsne talase.
- Nevjerovatno poboljšanje arteriola: -15,7 posto na - 51,7 posto i to nakon tri ulaska u tunele, sve ukupno nekih 195 minuta. Ovako nevjerovatno poboljšanje arteriola nisam nikad mjerio. Ovo je čudo – kazao je Homovec. Iako se radi o jednostavnom pregledu, on ima veći značaj od klasičnog mjerenja krvnog pritiska, jer daje tačnu informaciju o stanju čitavog arterijskog sistema. Homovec zaključuje da ogromna koncentracija negativnih iona u tunelima Ravne veoma dobro utiče na elastičnost krvnih sudova u ljudskom tijelu. Više >>>

DARINKA: NAKON POSJETE TUNELIMA NEMAM PROBLEMA S DISANJEM: Medicinska sestra u mirovini, Tahić Darinka, za Podzemne prahistorijske tunele Ravne saznala je putem interneta i potaknuta pozitivnim iskustvima drugih posjetilaca ovog kompleksa, odlučila da dođe i pokuša riješiti svoj dugogodišnji zdravstveni problem. Darinka, naime, pati od astme.
- Nakon dva dolaska u tunele, ja više ne upotrebljavam pumpicu. Pumpicu sam koristila nekih godinu dana. Trebala sam i prije da je uzmem, ali kao zdravstveni radnik svjesna sam nuspojava jer je riječ o kortikosteroidima pa sam trpila koliko sam mogla. Na koncu sam je morala početi upotrebljavati – pojasnila je Darinka.
Dodala je da već treći put dolazi u Ravne i da u periodu između dolazaka nema problema s disanjem.
Njeno svjedočanstvo pogledajte u nastavku >>>

NAKON DVIJE POSJETE TUNELIMA, TAJVANKA PRESTALA PITI LIJEKOVE ZA ASTMU: Među ovogodišnjim posjetiocima Bosanske doline piramida, ističemo i dolazak gostiju iz Tajvana, Hong Konga, Malezije i Singapura. Oni su posjetili sve lokacije na kojima radi Fondacija 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca' tokom juna i jula 2018. Jedna od gošći imala je problem s astmom i otežanim disanjem. Nakon dvije posjete prahistorijskom Podzemnom labirintu Ravne više nije osjećala nikakve tegobe. Nakon toga je prestala uzimati tablete koje su joj olakšavale disanje.
Njene koleginice su tu vijest burno pozdravile >>>

BOGIĆ BOGIĆEVIĆ: VJERUJEM U OVAJ PROJEKAT ISTRAŽIVANJA, A MOJU PODRŠKU JE IMAO OD SAMOG POČETKA I UVIJEK ĆE JE IMATI: Fondacija „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ od svog nastanka, pa do današnjeg dana, imala je bezrezervnu podršku istaknutog političara, ali i velikog čovjeka, Bogića Bogićevića, pa tako i svaki njegov dolazak u Visoko iznova izazove pažnju, ali i obraduje sve uposlenike Fondacije. Tako je bilo i ove subote (21.juli), kada je sa velikom grupom prijatelja i gostiju, u Visokom boravio i gospodin Bogićević.
- Fondacija je od samog početka imala moju podršku, ne zato što sam znao da su to piramide ili ne, nego zato što mislim da treba podržati svako istraživanje. Međutim, sve ono što je novo nailazi na otpor, tako da su i ova istraživanja naišla na odobravanje jednog manjeg dijela bh.društva, a mnogo ih je više osporavalo, uključujući i one koji su se sjetili historijske Visočice kada je Semir počeo istraživati piramide, pa se stavili u njenu zaštitu. Kroz historiju čovječanstva, sve ono što je novo i ljudi koji su ponudili nešto novo, imali su problem. Zato me ne iznenađuje što je Semir imao tu vrstu kritike, ali na sreću nije joj pridavao važnost, jer je hrabro krenuo u istraživanje, i danas smo vidjeli da ima izvanredan rezultat, koji impresionira svakog čovjeka iz svijeta, ali i BiH. – kazao nam je gospodin Bogićević. Više >>>

SRCE SEZONE U VISOKOM: Druga polovina jula predstavlja vrhunac sezone posjeta bosanskim piramidama svake godine. Tako je bilo i u subotu 21. jula 2018. kada naša kamera bilježi stotine posjetilaca prahistorijskom Podzemnom labirintu Ravne i parku 'Ravne 2' u Visokom. Petnaest službenih vodiča Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca' na usluzi su gostima iz Azije, Amerike, Europe i Australije. Video >>>

OSMOSATNO PREDAVANJE DR. OSMANAGIĆA PRIVUKLO 500 FINACA: U finskom gradu Kuortane održana je 43. međunarodna konferencija 'Ultrapaivat'. Drugog dana konferencije, u petak 7. jula 2018. glavni govornik bio je istraživač piramidalnih i megalitnih lokacija širom svijeta i pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić.
On je održao predavanje koje je trajalo više od osam sati, od 15:00-23:15 sati, iscrpno govoreći o novom pristupu drevnim tehnologijama oličenim u kamenim građevinama i sakralnoj geometriji. Pri tome je ustanovio temelje nauke o piramidama i multidisciplinarni naučni pristup ovom fenomenu. U velikoj sportskoj dvorani prelijepog Olimpijskog centra Kuortane bilo je prisutno više od 500 posjetilaca. VIŠE >>>
Program predavanja dr. Osmanagića u 2018./2019. godini >>>

 

 


Službena stranica Fondacije: www.piramidasunca.ba
Službena Facebook stranica Fondacije: www.facebook.com/Pyramid.of.the.Sun.Official/
Službeni YouTube kanal Fondacije: www.youtube.com/BosnianPyramidsTV
Službena web stranica osnivača Fondacije dr. Semira Osmanagića: www.semirosmanagic.com

Arheološke lokacije u Bosanskoj dolini piramida, uključujući tunele Ravne, su otvorene svih 365 dana godišnje. Organizirane grupe mogu se najaviti na: incoming@piramidasunca.ba. Brojna su svjedočanstva o ljekovitim svojstvima boravka u tunelima Ravne, ali Fondacija ne daje nikakve zdravstvene garancije (http://piramidasunca.ba/bs/ljekovitost-tunela.html).Ukoliko ne želite da primate ove informacije u budućnosti, odjavite se .